07.09.2016

Колумбия, Ла Гуамера

Ще зовсім недавно, ну навіть в 2011 – було не тільки практично неможливо знайти в Україні колумбійську каву якості спешіаліті. Неможливо було навіть знайти про таку каву якусь інформацію в інтернеті.  Коли ми з Галіциним в 2011 побували в Колумбії (на чемпіонаті світу серед баріста)– це мабуть був перший раз, коли я для себе почав відкривати, що колумбійська кава буває на тільки Екселсо і Супремо. І що нові сорти кави виводять люди прямо зараз:

А на проводах можуть сидіти не тільки горобці або ластівки:

Та і взагалі, це був мабуть тільки другий чи третій крок з того моменту, коли Колумбія стала для мене не тільки «плямою на карті».   З тих пір - все про Колумбію стало «липнути» до мене, раз за разом підтверджуючи  рекламний слоган, який я побачив ще в літаку на шляху до Колумбії : «Colombia. The only risk – is wanting to stay», тобто «Єдиний ризик в Колумбії – бажання там залишитись». Ось як виглядав рекламний ролик цієї кампанії:

https://www.youtube.com/watch?v=3ZPzNVwgjVI

В чому виражалось це «липнення»?  За ці роки я познайомився і спілкувався з кількома людьми, що або довго жили або і взагалі постійно живуть в Колумбії. Прочитав про Колумбію штук 5 книжок.  В тому числі й книжку колишньої жительки Запоріжжя Жені Слюдікової, яка прожила в Колумбії більше 20 років:

https://www.proza.ru/2013/08/18/1621

А ще за цей час перепробував багато різних колумбійських кав, в тому числі і дуже смачних, тобто спешіаліті без всяких компромісів. А Колумбія не перестає "липнути" до мене де завгодно і коли завгодно. От на днях їду машиною по Сумській області. Зупинився в якомусь селі, зайшов у магазин. Стою біля прилавка  і чую по радіо-новинах, що в Колумбії нарешті підписано перемир'я між офіційним урядом і про-комуністичним (ще його називають і терористичним) угрупуванням ФАРК. ФАРК воював в Колумбії вже мабуть більше 40 років. Саме там була в заложниках (і описала це в своїй книжці) Женя Слюдікова. Так що -  є надія, що рекламний слоган «Єдиний ризик в Колумбії – бажання там залишитись» стане ще ближчим до правди, кави з Колумбії стане ще більше ,а кокаїну менше.

 А поки що - у нас знову свіжа спешіаліті-кава із Колумбії.

Мабуть праві футурологи і третя хвиля  (інформаційна) розвитку цивілізації таки нас накриває.

Ми ще і каву цю не встигли одержати – а вже я дивився в інтернеті ролики про фінку, де ця кава росте:

https://www.youtube.com/watch?v=mueDfyHkQIw 

https://www.youtube.com/watch?v=963bVtYsGI4#t=28 

 

 А крім роликів - виробником на їх сайті  описано про каву все, що можна собі уявити:

Фотогалерея: http://www.lameseta.com.co/cafe/fotografias-cafe.php

Сторінка у Фейсбук: https://www.facebook.com/ColombiaCoffeeLaMeseta/?pnref=story

Дані про кожен із сортів вироблюваної кави, в тому числі і Ла Гуамера - тої кави, що є зараз у нас:

http://www.lameseta.com.co/coffee/estate-coffee.php

 

  Колумбія, Ла Гуамера

Департамент: Caldas, Villamaria

Висота: 1450-1500 м над у. м.

Сорт: Кастіжо, Колумбія

Урожай: травень-липень 2015

Переробка: кава мита, висушена на сонці, додатково відсортована вручну.

Упаковка: мішок Грайн-Про

 

La Guamera – кавова ферма, що знаходиться поблизу містечка Вілламарія у департаменті Кальдас, Колумбія. Ферму було засновано в 1983, коли сім’я Муньйоз збудувала будинок на гірському схилі, де не було ні доріг ні електрики і серед дерев посадила на 7 гектарах каву. З тих часів підприємство росло і розвивалось. Члени сім’ї дуже активно працювали у кавовому бізнесі, який зараз виріс у потужний холдинг - Compañia Cafetera La Meseta, один з найбільших експортерів колумбійської кави. Центральний офіс компанії і основні переробні потужності тепер знаходяться в сусідньому містечку Чінчінья. Загалом Ла Месета зараз експортує вже близько 500 тисяч мішків колумбійського Екселсо і Супремо. А  кава з ферми Ла Гуамера стала візитівкою компанії і випускається під особливою маркою, як кава спешіаліті.

 На фермі вирощується арабіка сортів  Кастіжо і Колумбія, колумбійської селекції. Також ферма під час збору урожаю купує ягоди від близько 120 навколишніх дрібних фермерів. Більшість ферм, що працюють під прапором Ла Месета – повністю відповідають міжнародній системі GAP (Good Agricultural Practices), яка впроваджується  по всьому світу за спеціальною програмою ООН. Ця програма впроваджує передову практику ведення сільського господарства, як сукупність принципів для виробництва  безпечної і здорової їжі і непродовольчої сільськогосподарської продукції, з урахуванням економічного і соціального розвитку та екологічної стійкості.  Ла Месета не тільки сама додержується цієї практики, а й разом з місцевими і центральними властями проводить навчання, впроваджуючи її для всіх фермерів.

Кава має маркування EP (European Preparation). Це означає, що перед упаковкою на експорт – кава була вручну відсортована. Європейськими каперами ця кава була оцінена у 87 балів.

В чашці: приємна свіжа кислотність, чистий букет, хороший баланс, шовковиста текстура, солодкуватий горіхово-шоколадний присмак з рослинними і фруктовими нотками

email*

Новый пароль и инструкция высланы на ваш E-mail

Имя
E-mail*
Номер телефона
Пароль*

На ваш E-mail выслана ссылка с подтверждением регистрации

Войти через Facebook

Товар добавлен в корзину