18.04.2015

Nekempte Gerdeja Forest

Ефіопія, Лекемпті (Некемпте),

Ліс Гердежа (Gerdeja),  Грейд 3

 

 

Регіон: Некемпте, East Wellega, Oromia
Кооператив (ферма): Gerdeja Forest

Координати: 8°54'36.11" с.ш. 34°38'47.06" в.д.

Висота: 1700-1800 
Сорт:  предковічні місцеві сорти, сухої обробки

Сертифікат:  органічний

Упаковка: мішок Грайн-Про

 Ферма Гердежа знаходиться на заході Ефіопії, в зоні Оромія, провінція Східна Велега, біля Некемпте, шо десь 200 км од Аддіс Абеби. Гердежа – великий гірський масив дощових лісів, що  розкиданий по вершинах гірських хребтів на площі приблизно 30Х50 км.

 

Шукачі ефіопської спешіаліті кави вже давно нишпорять кавовими землями Ефіопії, але до Некемпте добралися ще тільки перші і найпронирливіші. Хоча, сама по собі кава з Некемпте давно відома і продається на місцевих (і не тільки на місцевих) базарах з незапам'ятних часів. А от кава з лісу Гердежа – це якраз той рідкісний випадок, про який можна сказать, що це якість «спешіаліті». Таку якість забезпечує як багаторічний досвід ефіопських харашів (спеціалістів по вирощуванні кави), так і маніакальна погоня за якістю з боку «нової хвилі» кавових гіків у країнах, що п'ють каву.

На високу якість цього лоту вплинули пробні збори ягід, для аналізу їх стиглості, використання для сушильних столів нових матеріалів, зберігання кави на спеціальних складах, нові пакувальні матеріали, підвищені вимоги до транспортування й перевантажування. Ну ще й до цього – традиційні переваги саме цього регіону як терруару, використанню місцевого сортового різномаїття кави і повністю органічному способу ведення землеробства.

Ця кава сухої обробки має характерні, можна навіть сказати унікальні властивості. Зерна її мають особливу продовгувату форму. В напої вона своїм фруктовим букетом чимось нагадує добрий сухий Їргачеф. Розвитку такого яскравого букета мабуть найбільше сприяють природні умови – складна екосистема дощового гірського лісу. Кавові фермери намагаються якомога менше втручатися в цю екосистему. Тобто, кавові кущі розсаджують прямо в природному лісі, де вони в принципі і так ростуть, в якості природного рослинного підліску. Крім того, фермери додатково насаджують і підтримують великі дерева, які дають затінок для кавових кущів і живлять землю своїм опалим листям.

Ферма Гердежа, де переробляється кава – має міжнародний органічний сертифікат, тобто ця кава теж сертифікована як органічний продукт.

 

В Україну ця кава поставляється вперше.

 

В чашці: В ароматі відчувається стигла вишня, прянощі. Смак чистий, гармонійний, солодкий, з легкими нотками шоколаду. В'язка текстура, особливо в еспрессо. 

email*

Новий пароль інструкція надіслано на ваш E-mail

Ім'я
E-mail*
Номер телефону
Пароль*

На ваш E-mail вислано посилання з підтвердженням реєстрації

Увійти через Facebook

Товар додано в кошик