19.05.2017

Сідама, Нефас Гр.1 Сухий

Ефіопія, Сідама,  ферма Нефас

Регіон: Оромія, зона Гуджі, Шакісо

Координати плантації: 5°41'1.62"Пн. 38°50'3.49" Сх.

Млина: 5°53'4246'3.54"Пн. 38.64"Сх.

Сортовий склад: Змішані місцеві  сорти
Висота: 1600-1700 м
Опади: 1200-1600
Грунти: суглинисті, лісові

Переробка: Суха
Упаковка: мішок Грайн-Про

Про каву Нефас у мене є дві новини. Одна погана, друга – хороша.

Погана – бо у нас закінчується мита кава Нефас урожаю попереднього року. А хороша – що ми вже одержали каву свіжого урожаю з цієї ж ферми, але вже не митої обробки, а сухої. Іще і якої «сухої»!!! З оцінкою європейських  каперів у 88 балів і з ефіопським 1-м Грейдом.

І про ферму Нефас і про містечко Шакісо, де вона знаходиться – я вже писав у огляді цієї кави попереднього року:

http://gastra.com.ua/ua/kofein/blog/ferma-nefas-sidama-efiopiya/

Тому повторюватись не буду.

Що іще дуже цікаво відносно цієї кави – так це те, що одночасно у нас є іще одна кава сухої обробки – кооперативу Муліш:

http://gastra.com.ua/ru/kofein/blog/sidama-mulish/

Кави Муліш у нас лишилось небагато. І поки що є можливість ці дві кави порівняти. Різниця між ними у тому, що Муліш - попереднього року урожаю. А знаходяться обидва цих виробника в одному й тому ж містечку Шакісо. Млини розташовані на відстані 3-4 кілометри. А плантації, де росла кава – так може і ближче. Хоча, Нефас в основному переробляє каву зі своєї плантації, що знаходиться на віддалі кількох кілометрів від Шакісо.

P.S. Згадав, як стояв з фотоапаратом на мокрій глиняній дорозі. По узбіччю йшли люди, несли на плечах мішки із зібраними за день ягодами. Більшість з них чогось соромились, відвертались. А ця дівчина, що зображена на фото – пройшла прямо і з посмішкою, несучи свій важкий мішок.

 Бо дівчина гарна і кава в мішку - теж.  І шила в мішку не утаїш.

 

email*

Новий пароль інструкція надіслано на ваш E-mail

Ім'я
E-mail*
Номер телефону
Пароль*

На ваш E-mail вислано посилання з підтвердженням реєстрації

Увійти через Facebook

Товар додано в кошик