Сідама, Нефас Гр.1 Сухий
Ефіопія, Сідама, ферма Нефас
Регіон: Оромія, зона Гуджі, Шакісо
Координати плантації: 5°41'1.62"Пн. 38°50'3.49" Сх.
Млина: 5°53'4246'3.54"Пн. 38.64"Сх.
Сортовий склад: Змішані місцеві сорти
Висота: 1600-1700 м
Опади: 1200-1600
Грунти: суглинисті, лісові
Переробка: Суха
Упаковка: мішок Грайн-Про
Про каву Нефас у мене є дві новини. Одна погана, друга – хороша.
Погана – бо у нас закінчується мита кава Нефас урожаю попереднього року. А хороша – що ми вже одержали каву свіжого урожаю з цієї ж ферми, але вже не митої обробки, а сухої. Іще і якої «сухої»!!! З оцінкою європейських каперів у 88 балів і з ефіопським 1-м Грейдом.
І про ферму Нефас і про містечко Шакісо, де вона знаходиться – я вже писав у огляді цієї кави попереднього року:
http://gastra.com.ua/ua/kofein/blog/ferma-nefas-sidama-efiopiya/
Тому повторюватись не буду.
Що іще дуже цікаво відносно цієї кави – так це те, що одночасно у нас є іще одна кава сухої обробки – кооперативу Муліш:
http://gastra.com.ua/ru/kofein/blog/sidama-mulish/
Кави Муліш у нас лишилось небагато. І поки що є можливість ці дві кави порівняти. Різниця між ними у тому, що Муліш - попереднього року урожаю. А знаходяться обидва цих виробника в одному й тому ж містечку Шакісо. Млини розташовані на відстані 3-4 кілометри. А плантації, де росла кава – так може і ближче. Хоча, Нефас в основному переробляє каву зі своєї плантації, що знаходиться на віддалі кількох кілометрів від Шакісо.
P.S. Згадав, як стояв з фотоапаратом на мокрій глиняній дорозі. По узбіччю йшли люди, несли на плечах мішки із зібраними за день ягодами. Більшість з них чогось соромились, відвертались. А ця дівчина, що зображена на фото – пройшла прямо і з посмішкою, несучи свій важкий мішок.
Бо дівчина гарна і кава в мішку - теж. І шила в мішку не утаїш.